telefoon icoon056 620 380

Veiligheidscoördinatie

Het is verplicht om een veiligheidscoördinator zoals VECOBO aan te stellen waar minstens twee aannemers tegelijkertijd of achtereenvolgens tussenkomen.

Taken van een veiligheidscoördinator zoals VECOBO:

  • VECOBO detecteert alle risicovolle elementen en stelt in functie hiervan een veiligheids- en gezondheidsplan (VG-plan) op met daarin de maatregelen die moeten genomen worden. Verder zal VECOBO het postinterventiedossier en het coördinatiedagboek openen.
  • VECOBO voert regelmatig werfbezoeken uit om na te gaan of de werken op een veilige manier gebeuren en houdt dit bij in een coördinatiedagboek. Het werfverslag wordt aan de architect, bouwheer en alle aannemers bezorgd. Verder zal VECOBO het veiligheids- en gezondheidsplan aanpassen en het postinterventiedossier aanvullen.

Postinterventiedossier

Het postinterventiedossier (PID) dat wordt opgemaakt tijdens en op het einde van de werken bevat nuttige documentatie om latere interventies aan het bouwwerk te vereenvoudigen. Zo moet op een eenvoudige manier kunnen achterhaald worden welke bv. de structuren van het gebouw zijn, hoe de structuur werd opgebouwd en welke materialen er in een gebouw zitten. Bovendien wordt dit dossier bij verkoop door de notaris gevraagd.

VECOBO kan u bijstaan voor de veiligheidscoördinatie van uw werf.

 

U hebt ook een project?

Laat het ons vrijblijvend weten.

    Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.